NA24.no

Avlyser tusen leiligheter

Sist oppdatert:
Stasjonsbyen har vært planlagt i seks år. Nå legges den på is, på grunn av stigende byggekostnader.

Byggholt og Rom Eiendom avlyser planene om å bygge 1000 nye boliger i Grefsen Stasjonsby i Oslo seks år etter at de startet planleggingen, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Saken har stoppet opp i det politiske systemet, og etter seks års planlegging ber politikerne om en ny plan. Det mener byggherrene blir for kostbart.

- Det er fortsatt en teoretisk mulighet for at prosjektet blir noe av, men da må Arbeiderpartiet snu fort, og i praksis betyr det nå. Det tror jeg neppe vil skje i et kommunevalgår. Vi kan ikke starte på nytt med å planlegge om igjen et arbeid vi har brukt flere år på. I tillegg har vi regnskapsført et titall millioner kroner i konsulent- og arkitekthonorarer, sier administrerende direktør i Byggholt, Thor Olaf Askjer til DN.

Byggholt-direktøren sier byggekostnadene øker så kraftig nå at de ikke kan ta sjansen på å vente lenger. Han hevder at Oslo trenger boliger, men at marginene blir for små dersom de ikke får kommet i gang i dag. Også Obos Kværnerbyen har blitt merket av høyere byggekostnader og Nye Major på Majorstuen. Her har henholdsvis Peab og Veidekke takket nei til kontrakter.

Grefsen Stasjonsby ligger ved Storokrysset, nær Sinsen i Oslo. Området har et Tomteareal 37.500 kvm og et Utbyggingspotensial 77.000 kvm 1000 nye boliger i høyhus ble tegnet inn i reguleringsplanen. Prosjektet har møtt motstand i lokalmiljøet, men fått positivt svar fra Byutviklingskomiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere