NA24.no

Avsetning preger Ericsson

Sist oppdatert:
Telekomgiganten Ericsson måtte se bunnlinjen falle i tredje kvartal.

Svenske Ericsson som er ledende i verden på infrastruktur for data- og telenettverk har lagt frem tallene for tredje kvartal. Tallene er preget av selskapets store restrukturering som alene senket resultatet med 2 milliarder svenske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Ericsson føler imidlertid foreløpig ikke heten fra den pågående finanskrisen, og opprettholder guidingen på en flat utvikling i nettverksmarkedet globalt, og planlegger for en tilsvarende utvikling i 2009.

- Vår virksomhet i kvartalet har ikke blitt påvirket av finansuroen. Vårt kostnadsprogram går i henhold til plan, slå konsernsjef Carl-Henric Svanberg i Ericsson fast i en kommentar.

Driftsinntektene endte på 49,2 milliarder kroner, mot 43,5 milliarder i tredje kvartal 2007. Nettverksdivisjonen sto alene for 33 milliarder av omsetningen. Nettoresultatet endte på 2,84 milliarder kroner, ned fra 3,97 milliarder i samme periode i fjor.

Selskapet vil fortsette å implementere kostnadsreduserende tiltak i fjerde kvartal, men i et noe lavere tempo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere