Gå til sidens hovedinnhold

Avslår budet fra Vik

Finansmannen Alexander Vik har lagt inn et pliktig bud på Confirmit.

Et enstemmig styre i Confirmit mener budet er for dårlig og anbefaler aksjonærene til ikke å akseptere budet på 17,10 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

De har fått hjelp av ABG Sundal Collier for å vurdere det pliktige budet fra Alexander Viks Sebastian Holding. Vik har hentet inn eksperthjelp fra DnB Nor Markets.

Sebastian Holding sitter med 37,85 prosent og passerte det den pliktige budgrensen 9. mai da de kjøpte 15.000 aksjer. Alexander Vik og Hans Eirik Olav fra Sebastian Holding sitter i styret til Confirmit, men har ikke vært med på diskusjonene knyttet til budet.

Budet på 17,10 kroner er den høyeste prisen som Vik har betalt for aksjene i Confirmit, men er likevel en betydelig rabatt på historiske kurser. Blant annet inneholder budet en rabatt på 0,2 prosent i forhold til volumveid snittpris de siste tre månedene frem til 6. juni, og 2,5 prosent de siste seks månedene. Basert på den gjennomsnittlige kursen veid opp for omsatt volum er tilbudet fra Sebastian Holding gitt med en rabatt på 9 prosent.

I en børsmelding påpeker styret at normalt inneholder et bud en premie i forhold til aksjekursen de siste periodene.

Verdivurderingen til ABG Sundal Collier er at tilbudet ikke er fair for aksjonærene sett fra en finansielt synspunkt. Styret i Confirmit anser styret som en finansiell investor og ser ikke noen industrielle synergier eller andre operasjonelle fordeler ved et oppkjøp.

Verken styremedlemmer som sitter med aksjer i Confirmit eller konsernsjefen har ingen intensjon om å selge sine aksjer til Sebastian Holding gitt tilbudsprisen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken