*Nettavisen* Økonomi.

Avslører hemmeligheter i Nordsjøen

Foto: (Scanpix)

I dag forsvinner hemmelighetskremmeriet rundt norsk sokkel.

11.11.08 10:30

- Jeg har besluttet at det for første gang skal offentliggjøres hvilke blokker det er søkt på, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

NA24 - din næringslivsavis

20 runde
Olje- og energidepartementet offentliggjør tirsdag for første gang hvem som har fått tildelt oljeblokker på norsk sokkel. I 20 runde med tildeling har ministeren bestemt at åpenhet er veien å gå på dette området.

Se blokkene her

- Dette er viktig fordi tildelinger i 20. konsesjonsrunde vil skje våren 2009 samtidig med behandling av den helhetlige forvaltningsplanen for Norskehavet. Mer åpenhet vil bidra positivt til en offentlig debatt om petroleumspolitikken med ulike samfunnsinteresser, skriver olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en melding.

Prøv NA24s egne oljesider

Klikk på bildet for å forstørre.

Men ikke hvilke
For å beskytte kommersielle hensyn vil det imidlertid ikke offentliggjøres hvilke selskaper som har søkt på hvilke blokker.

Beslutningen om å offentliggjøre hvilke blokker det er søkt på i 20. konsesjonsrunde er en videreføring av regjeringens åpenhetslinje i petroleumspolitikken.

Før utlysning av 20. konsesjonsrunde 27. juni 2008 ble for første gang forslag om blokker til utlysning sendt ut på offentlig høring.

Prisen i fritt fall
Oljeprisen er for øvrig fortsatt i fritt fall, siden mandag har frontkontrakten på nordsjøoljen falt med 3,3 prosent. Den selges i øyeblikket på London-børsen for 57,15 dollar fatet.

I sommer var oljeprisen nesten 150 dollar fatet, men har siden den gang fulgt i takt med finanskrisen til over en halvering.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.