Avslører venstrepampenes millionlønninger

Fagforeningskontingenten til 219 hjelpepleiere går med til å betale årslønnen til lederen av Fagforbundet, Mette Nord. (tidligere leder Jan Davidsen til venstre)

Fagforeningskontingenten til 219 hjelpepleiere går med til å betale årslønnen til lederen av Fagforbundet, Mette Nord. (tidligere leder Jan Davidsen til venstre) Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Fagforeningskontingenten finansierer millionlønninger til venstretoppene.

28.03.14 07:56

Parti- og fagforeningskontingenten finansierer lederlønninger godt over millionen til ledere på venstresiden.

Lederne i LO og Ap har over en million i årslønn. Toppene får nesten tre ganger så mye som partilederen i Rødt. Det skriver Klassekampen fredag.

Lederlønn

Det har vakt oppsikt at den nye lederen for den LO-finansierte tenketanken Agenda, Marte Gerhardsen, får 1,3 millioner i årslønn.

Klassekampens oversikt viser at lederne i Ap og LO alle tjener over millionen. Det er mer enn dobbelt så mye som den gjennomsnittlige årslønnen i Norge i fjor, som lå på 489.200 kroner.

Lønna til Fagforbundets leder Mette Nord ligger over 1,1 million. Det betyr også at 219 hjelpepleiere må betale fagforeningskontingent til Fagforbundet i ett år, for å dekke årslønna hennes.

Også i andre deler av fagbevegelsen er lønna høy. Forbundslederne i YS og Unio tjener begge 1.076.000 kroner i året.

Statsministerlønna i Norge var i fjor på 1,47 millioner kroner.

Til sammenligning tjener DNB-sjef Rune Bjerke 7,68 millioner kroner. Statoil-sjef Helge Lund fikk totalt 13, 8 millioner kroner i lønn og bonuser i 2013.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.