NA24.no

Avslørte hemmelig Barents-plan

Sist oppdatert:
Ved et uhell slapp statsforvaltningen katta ut av sekken og publiserte utkastet til forvaltningsplan for Barentshavet. Bellona mener den er sjokkerende dårlig.

Miljøverndepartementet oppdaget raskt hva de hadde gjort og slettet dokumentet fra sine sider, men Bellona var raskere og utnyttet glippen. De rakk og laste dokumentet ned og publiserte det på sine egne sider med utfyllende kommentarer.

«Særlig verdifulle og sårbare områder krever særskilt aktsomhet», heter det i utkastet, men Bellona mener det ikke er mulig å spore en slik aktsomhet i dokumentet og mener det åpner for oljevirksomhet i de mest sårbare områdene.

- Dersom dette forslaget blir en realitet, står regjeringen uten miljøtroverdighet. SV må få til betydelig endring av dette dokumentet dersom de ønsker å være et miljøparti, sier Bellona-leder Frederic Hauge ifølge miljøstiftelsens egne nettsider.

Det er områdene fra Lofoten til og med Tromsøflaket, eggakanten, kysten av Finnmark, iskanten, polarfronten og kystsonen omkring Bjørnøya og resten av Svalbard som pekes ut som spesielt sårbare, men ingen av disse foreslås som varige petroleumsfrie områder ifølge Bellona.

Se Bellonas omtale og lenke til dokumentet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere