NA24.no

Avsluttet rekordår med kraftig nedgang

Sist oppdatert:
Tokyo-børsen raste nedover på årets siste handledag, men steg likevel nesten 40 prosent i løpet av 2005.

(NA24): Årets siste dag på børsen ble ingen god dag for investorene på Tokyo-børsen. Nikkei-indeksen falt 1,42 prosent, til 16111,43 poeng.

Oppgangen på nesten 40 prosent i løpet av året er uansett imponerende. Man må tilbake til 1986 for å finne en tilsvarende oppgang. Da steg indeksen 44 prosent. Mesteparten av årets oppgang har kommet i siste halvår.

Forvalter Kenichi Azuma i Cosmo Securities Co. Ltd mener markedet har forandret seg mye siden de forrige aksjefestene - på 80- og 90-tallet - som begge endte i solid bakrus for investorene.

- Jeg har vært i bransjen i 32-33 år, men dette er første gang jeg har opplevd et slikt bullmarked som stadig legger på seg. Det som er spesielt med årets marked, er at private investorer, også utenlandske, i sterkere grad utgjør en rolle i markedet. Da vi var inne i boblen, var det banker, forsikringsinstitusjoner og forvaltere som styrte folks penger, sier Azuma til nyhetsbyrået Reuters.

De fleste asiatiske børsene holder stengt mandag på grunn av nyårshelgen. Tokyo-børsen åpner ikke før 4. januar, og da er det bare handel halve dagen.

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere