NA24.no

Avtale med Gazprom-datter

Statoil-sjef Helge Lund vil nå se på lete- og utviklingprosjekter sammen med Gazprom-datter.

Statoil og Gazprom Neft har etablert en arbeidsgruppe som skal evaluere mulige felles prosjekter innen leting og produksjon i Russland og andre steder, melder Statoil tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Gazprom Neft er det tidligere russiske oljeselskapet Sibneft, som nå eies med 90 prosent av den russiske gassgiganten Gazprom.

Samarbeidet er organisert under en intensjonsavtale som ble inngått 2. april. Avtalen ble signert av Peter Mellbye, konserndirektør for internasjonal undersøkelse og produksjon i Statoil og Alexander Dyukov, adm. direktør for Gazprom Neft.

– Intensjonsavtalen med Gazprom Neft – et av Russlands ledende oljeselskaper – er en viktig byggestein i vårt arbeid med å søke muligheter innen leting og produksjon også andre steder enn i Russland, sier Kristoffer Marø, direktør for Statoil Russland i en kommentar.

- Vi tar sikte på å bygge videre på intensjonsavtalen mellom selskapene for å realisere konkrete forretningsmuligheter i Russland og andre steder, sier Mårø videre.

Marø understreker at Statoils viktigste bidrag i samarbeidet er selskapets ledende teknologi for produksjon til havs, spesielt innen områdene leting, feltutvikling i arktiske områder og erfaringer fra Snøhvit i Barentshavet – verdens nordligste LNG-prosjekt.

Statoil har vært blant beilerne til Gazprom Neft eier Gazproms store gassfelt Shtokman i Barentshavet, sammen med Hydro.

– Samarbeid mellom Gazprom Neft og Statoil gir selskapene en mulighet til å utveksle ekspertise innen oljeleting og produksjonsområder samt integrere innsats fra begge selskaper for oppnå best mulig resultater av arbeidet, sier Alexander Dyukov om samarbeidet ifølge pressemeldingen fra Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere