*Nettavisen* Økonomi.

Avventende på Wall Street

Foto: YURI GRIPAS

Laber utvikling i forkant av rentemøtet i USA.

23.09.09 17:19

De amerikanske investorene venter på sentralbanksjef Ben Bernankes og sentralbanken Federal Reserves rentedom.

NA24 - din næringslivsavis

Rett etter at handelen har kommet i gang faller Dow Jones-indeksen 0,10 prosent til 9.819,97 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen faller 0,09 prosent til 1.070,69 poeng. Teknologidominerte Nasdaq Composite stiger derimot 0,04 prosent til 2.147,08 poeng.

Rentero
Onsdag kveld norsk tid vil rentebeslutningen fra den amerikanske sentralbankens rentekomité ble kunngjort. Forventningene i markedet er unisone, og alt annet enn uendret rente vil komme svært overraskende. Rentenivået i USA er i likhet med i Norge rekordlavt, og med en styringsrente som ligger mellom intervallet 0 og 0,25 prosent, har amerikanerne i realiteten null rente.

Spenningen rundt rentemøtet er signalene og betraktningene som kommer fra Bernanke. I markedet er det priset inn med en sannsynlighet på 41 prosent at renten vil holdes uendret frem til mars i neste år. Det viser en undersøkelse fra Bloomberg nå i forkant av rentemøtet avsluttes. For en måned siden lå forventningene på uendret rente frem til mars på 27 prosent.

I forrige uke gikk sentralbanksjefen langt i å indikere at resesjonen i den amerikanske økonomien sannsynligvis snart er over. Det får spekulasjonene til å gå på hvor lenge rentenivået kan holdes like lavt som i dag.

Signalene fra Bernanke vil trolig antyde at de ønsker å holde lånekostnadene lave i en lang tid fremover. Dette for å sørge for at den økonomiske bedringen vil fortsette inn til neste år.

Alle følger Ben
- Nøkkelfokuset i dag kommer til å være uttalelsene fra Fed og om de kommer til å gi noen hint om økonomien er mer v-formet bedring, og dermed vil føre til rentehopp tidligere enn antatt. Det hele handler om hva Fed kommer til å gjøre, sier sjeføkonom Peter Cardillo i Avalon Partners til CNN Money.

Han tror at den dårlig starten vil ende opp med en oppgang, med et lite forbehold av hva sentralbanken kommer med.

- Momentumet er fortsatt på oppsiden og september-bluesen har blitt unngått. Hvis ikke det er noen skikkelig negative nyheter i uttalelsen fra Fed, tror jeg at vi vil se at markedene stenger i positivt terreng.

Aksjekursen i Ford stiger 4,1 prosent torsdag ettermiddag. Bilprodusenten har avdekket en ny bilmodell som markedet virker å ha troen på. Modellen er en liten bil med en lav utgangspris. Ford ønsker å produsere bilmodellen i India og markedsføre den i samme land.

Selger mer frokostblanding
Frokostblandingprodusenten General Mills har lagt frem sitt resultat etter første kvartal 2010. Selskapet har avvikende regnskapsår, og deres første kvartal ble avsluttet 30. august i år.

I kvartalet fikk det et resultat på 420,6 millioner dollar eller rundt 1,25 dollar per aksje. Det er en bedring fra 278,5 millioner dollar eller 79 cents per aksje i samme kvartal året før. Ekskludert enkelte poster ville resultatet ligget på 1,28 dollar per aksje for første kvartal 2010.

Analytikerne hadde forventet et resultat på 1,02 dollar per aksje, viser estimater innhentet av FactSet Research skriver Marketwatch.

Selskapet planlegger å markedsføre og reklamere for produktene sine i langt større grad enn tidligere. Allerede har General Mills økt pengene som benyttes til annonse og mediereklame med 16 prosent

For hele regnskapsåret 2010 hever de egne resultatforventninger til å ligge mellom 4,40 og 4,45 dollar per aksje, fra 4,20 og 4,25 dollar per aksje som var det tidligere anslaget. Analytikerens forventningene ligger på 4,26 dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.