Avventende på Wall Street

USA-børsene ligger an til en rolig start onsdag.

USA-børsene ligger an til en rolig start onsdag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Rolig start på USA-børsene tross sterke jobbtall.

02.12.15 16:37

USA-børsene lå an til en rolig start onsdag, mens investorene fordøyer nye sterke jobbtall og venter på nye rentesignaler.

I tidlig handel er Dow Jones-indeksen ned 0,1 prosent, det samme er S&P 500 , mens Nasdaq stiger 0,3 prosent.

Før børs viser sysselsettingsrapporten fra ADP art det ble 217.000 nye jobber i privat sektor i USA i november, mot 196.000 måneden før.

Det er ifølge Bloomberg den største oppgangen på fem måneder, og også mer enn forventningene om 190.000 nye arbeidsplasser.

Statistikken kommer i forkant av den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fredag, som er ventet å vise en jobbvekst på 200.000, ned fra 271.000 i oktober.

Rapporten er den siste før den amerikanske sentralbanken i midten av desember avgjør hvorvidt styringsrenten skal settes opp for første gang siden 2006.

Investorer på jakt etter rentesignaler vil også følge nøye med når sentralbanksjef Janet Yellen går på talerstolen for å snakke om de økonomiske utsiktene i dag.

Venter på Draghi
I Europa er det klart for rentebeslutning i morgen, med forventninger om at sentralbanksjef Mario Draghi annonserer nye lettelser i pengepolitikken. Både rentekutt og utvidelse eller forlengelse av verdipapirkjøpsprogrammet er aktuelle tiltak.

I forkant av beslutningen er det sluppet estimater for inflasjonen i eurosonen for november som viser at det fortsatt er langt opp til målet til sentralbanken.

Den årlige veksten i konsumprisene var uendret på 0,1 prosent fra oktober til november, mens økonomene ifølge Dow Jones Newswires hadde ventet en prisvekst på 0,2 prosent.

Samtidig var kjerneinflasjonen, konsumprisene justert for mat, energi, alkohol og tobakk, ned fra 1,1 prosent til 0,9 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.