NA24.no

Avventer boligtall

En liten bakrus venter etter festaften i USA.

Markedet venter på viktige boligtall som kommer mandag. Oljeprisen får igjen mye oppmerksomhet.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren blir sendt ned 0,40 prosent og blir fulgt av S&P 500-futuren som er ned 0,51 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,55 prosent.

Et lite rally fredag var likevel ikke nok til å hindre at uken endte i minus på Wall Street.

Investorene er avventende på Wall Street. Et bratt fall i oljeprisen medførte et skikkelig aksjerally fredag, og nå er investorene avventende til om oppturen kan fortsette. Mandag har derimot oljeprisen igjen pekt oppover etter at dollaren har svekket seg mot de øvrige valutaene.

Et fall i oljeprisen kan spille positivt inn på den amerikanske økonomien. Drivstoff og fyring får stadig en større betydning for amerikanernes lommebøker. De rekordhøye energiprisene har truet husholdningenes evne til å holde forbruket oppe. Det bekymrer økonomene som peker på at husholdningens forbruk står for to tredjedel av den amerikanske økonomien.

Markedet vil følge nøye med på utviklingen i boligmarkedet. Igjen er det duket for ny boligstatistikk. Først ut er salgsutviklingen for brukte boliger. Den statistikken kommer allerede mandag ettermiddag. Senere i uken kommer en rekke andre viktige makrorapporter fra verdens største økonomi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere