Avverget streik på Rygge

Det blir ingen streik på Moss lufthavn Rygge.

Det blir ingen streik på Moss lufthavn Rygge. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

En snart ett år gammel lønns og arbeidsvilkårskrangel er over.

10.09.15 07:34

Nesten tre timer etter fristen fikk Riksmekler Nils Dalseide natt til torsdag samlet partene om en løsning i meklingen for NTLs medlemmer på Rygge Sivile Lufthavn. NTLs forhandlingsutvalg valgte å godta meklingsforslaget. Dermed ble det ingen streik.

– RSL er fornøyd med resultatet av forhandlingene hos Riksmeklingsmannen og er glad for å ha unngått en streikesituasjon, sier, ifølge NRK, Pål Tandberg, administrerende direktør ved Moss Lufthavn Rygge i en pressemelding, ifølge Moss Avis.

Rygge sivile lufthavn overtok i november i fjor arbeidsgiveransvaret for 25 organiserte i Norsk Tjenestemannslag, som tidligere hadde vært ansatt i Luftforsvaret. Disse arbeidet med brann og redning på flyplassen.

I juni i år ble det brudd i forhandlingene mellom partene, men i natt løste det seg altså hos Riksmeklingsmannen.

– Vi er glade for at vi kom fram til løsning under meklingen, sier Fredrik Oftebro, nestleder i Norsk Tjenestemannslag, NTL i en pressemelding. Vi hadde flere viktige krav til lønn, pensjon, permisjonsrettigheter og ordninger for røykdykkere som vi ikke fikk på plass i forhandlingene.

Nå har vi langt på vei klart å få avtalefestet de fleste kravene våre, sier Oftebro. Vi har nå fått på plass et nytt lønnssystem som sikrer en heving av lønnsnivået for våre medlemmer i årene som kommer. Det er vi selvsagt fornøyd med. Partene skal jobbe med virkningene av endrede pensjonsvilkår fram til oppgjøret neste år.

Hovedtrekkene i resultatet er som følger:

• Alle plasseres inn i et nytt lønnsystem som sikrer lønnsutvikling i årene som kommer.

• Alle ansatte sikres full lønn under sykdom

• Full lønn under omsorgspermisjon i forbindelse med fødsel og adopsjon. Denne bestemmelsen går inn i tariffavtalen

• Vi har fått en egen særavtale for røykdykkerne og et eget risikotillegg for røykdykkere

• Det nedsettes et partssammensatt utvalg som i tariffperioden skal gå i gjennom virksomhetens pensjonsordning. Dette arbeidet skal være avsluttet innen tariffoppgjøret 2016.

Les flere saker hos Moss Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.