NA24.no

Avviser kriseplaner

General Motors GM
General Motors GM Foto: JUSTIN LANE (EPA)
Sist oppdatert:
Amerikanske myndigheter har avist planene som General Motors og Chrysler har kommet med for å overleve.

Søndag kveld ble det kjent at amerikanske styresmakter sørget for å presse ut toppsjefen i General Motors. Mandag morgen norsk tid er det kjent at det Hvite Hus ikke vil godta restruktureringsplanene som General Motors og Chrysler har kommet opp med for å redde selskapene.

NA24 – Din næringslivsavis

Det er Obama-administrasjonens egen bilgruppe, som nå gjennomgår bilindustrien med lupe, som har kommet til denne konklusjonen. Det ble også meldt om at de to selskapene kan bli satt under konkursbeskyttelse for å kutte gjeld. Det melder Reuters.

En regjeringsansatt sier til Reuters at ingen av planene fra de to selskapene var gode nok for at staten ville gå inn med ytterligere midler i de to kriserammede selskapene.

I stedet for å gi General Motors mer statlige lån har den amerikanske administrasjonen bare gått med på at de kan finansiere driften i seksti dager slik at selskapet kan utvikle enda mer radikale planer for å unngå kollaps.

Søndag ble det kjent at toppsjefen i General Motors, Rick Wagoner, fikk sparken. Det er nå ventet flere oppsigelser av direktører i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere