NA24.no

Avviser millionsøksmål

Kunstneren Britt Boutros Ghali får ikke en krone etter at kunst for to millioner ble stjålet.

Les NA24 på mobil

Kunstneren Britt Boutros Ghali får ikke en krone etter at kunsten henne forsvant fra kaien i Harstad, mener Trondenes tingrett.

NA24 - din næringslivsavis

Britt Boutros Ghali ville ha millioner i erstatning fra Harstad Kunstforening etter et kunsttyveri, skriver avisen Nordlys.

Varsler søksmål
Men svigerinne til tidligere generalsekretær i FN, Boutros Boutros-Ghali, tapte så det dundret, og må i stedet ut med 75.000 kroner i saksomkostninger, skriver avisen Harstad Tidende.

Harstadkunstneren, som er bosatt i Egypt, varsler nå søksmål mot Nor-Cargo etter at tingretten har slått fast at containeren var deres ansvar.

Søkk vekk
Kunsten som ble stjålet i fjor sto oppebevart i containere på Nor-Cargos kai-område i Harstad i påvente av at utstillingslokalene skulle bli ledige.

Da galleriets daglige leder skulle sjekke innholdet ble han fortalt at Harstad Kunstforening allerede hadde åpnet konteineren og tømt den. Etter kort tid ble det imidlertid konstatere at bildene var blitt stjålet.

Ifølge Tollvesenet var det omkring 46 oljemalerier til enkeltverdier mellom 15.000 og 100.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere