Avviser portugisisk krisepakke

Foto: JOSE SENA GOULAO (Scanpix)

Statsministeren avviser at landet har økonomiske problemer.

13.12.10 09:10

- Portugal har ikke behov for økonomisk støtte fra Det internasjonale pengefondet (IMF), sier Jose Socrates, Portugals statsminister i et intervju med den portugisiske avisen Diario de Noticoas.

Statsministeren avviser også at andre euro-land skal ha lagt press på Portugal for å få lande til å be om økonomisk støtte, skriver Bloomberg.

Les også: Nå brenner det virkelig under Portugal

- IMF har ingen grunn til å gå inn i Portugal, for Portugal har ikke behov for støtte. Regjeringen trenger det ikke, vi vet nøyaktig hva vi skal gjøre og trenger ikke at andre kommer og skal fortelle oss saken en gang til, sier Socrates.

Statsminiseteren pekte på at det er systematiske problemer knyttet til euroen, men at problemene Portugal har er direkte forbundet med landets budsjettbalanse.

Les mer: Portugal er neste land

- Hvis noen tror at problemene er knyttet til hvert enkelt land, ser de ikke hvordan gjeldskrisen påvirker euroen. Dette er alle europeiske lands problem og jeg mener vi må gjøre alt vi kan for å kjempe sammen; alle europeiske institusjoner, Kommisjonen, Den europeiske sentralbanken og alle landene, sa Socrates.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag