NA24.no

Avviser Sævik i Aker Yards

Sist oppdatert:
Valgkomiteen foreslår at det ikke blir noen endringer i styret.

Valgkomiteen i Aker Yards kommer ikke til å innstille nye kandidater til styret og anbefaler at det ikke velges nye styremedlemmer når det blir ekstraordinær generalforsamling i selskapet. Skriver valgkomiteen leder Gerhard Heiberg i en redegjørelse.

NA24 - din næringslivsavis

Per Sævik har gjennom Havyard Invest kjøpt seg opp i Aker Yards. Totalt kontrollerer Havyards Invest 10,17 prosent og har krevd at det kalles inn til en ekstraordinær generalforsamling.

Heiberg har sammen med komiteens to øvrige medlemmer Yngve Hågensen og Kjeld Rimberg kommet frem til at sittende styret er på gjenvalg senest 30. juni som er siste frist for å avholde den ordinære generalforsamlingen. Derfor har valgkomiteen ikke funnet noen veiende årsaker til å skifte ut sittende styre eller styremedlemmer på den ekstraordinære generalforsamlingen.

Det har heller ikke kommet noen spesifikke forslag fra aksjeeierne om nye medlemmer til styret, og etter innspill fra hovedaksjonær har de kommet frem til at det dessuten ikke er trolig at et bytte ville få tilstrekke støtte blant aksjonærmassen i Aker Yards.

Den koreanske shippinggruppen STX eier like under 40 prosent i Aker Yards.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere