*Nettavisen* Økonomi.

Avviser Telenor-klage

Samferdselsdepartementet avviser Telenors klage på Post- og Teletilsynet.

Telenor melder i dag at Samferdselsdepartementet har avslått teleselskapets innsigelser på Post- og Teletilsynets vedtak om regulering av termineringsprisene i det norske mobilmarkedet.

Telenor skriver i meldingen at vedtaket innebærer at forskjellsbehandlingen i det norske mobilmarkedet øker.

- Vi er svært skuffet over at Telenor fremdeles må subsidiere vår største konkurrent TeliaSonera (NetCom/Chess) med flere hundre millioner kroner i året, skriver Morten Karlsen Sørby konserndirektør og leder for Telenor i Norden.

Telenor finner det mest oppsiktsvekkende at Samferdselsdepartementet i det endelige vedtaket går lenger enn det opprinnelige forslaget fra PT og øker prisforskjellen mellom Telenor og NetCom fra 38,4 prosent til 40 prosent.

- Det betyr at Telenor må gi en gavepakke til TeliaSonera på 350 til 400 millioner kroner hvert år, fortsetter Morten Karlsen Sørby.

Sørby viser til situasjonen i Sverige der de ikke får noen særfordeler og er pålagt de samme termineringsprisene som de største aktørene

- ESA hadde innsigelser på den forskjellsbehandlingen vi nå blir pålagt og sa i sitt høringssvar at en slik praksis måtte begrunnes godt. Det overrasker oss at Samferdselsdepartementet velger å overhøre ESAs anmerkninger, men vi registrerer at departementet varsler mulige endringer i fremtidige reguleringer. Det mener vi legger sterke føringer for PTs kommende reguleringsarbeid, avslutter Morten Karlsen Sørby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.