NA24.no

Avviser utrygg nettbank

Sist oppdatert:
Tilsynet reagerer, men DnB NOR mener nettbanken er trygg.

- Nettbanken er pålitelig. Det er ingen grunn til å tro noe annet, sier Marit Giske, pressekontakt i DnB NOR til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

800.000 brukere av DnB NORs nettbank opplevde igjen å komme til «stengte dører». Ved 10.30-tiden tirsdag gikk nettbanken ned og kundene fikk ikke en gang logget seg inn.

Til tross for stadige tekniske problemer mener DnB NOR at du kan stole på nettbanken.

Femte gang i år
Det er ikke stort mer enn halvannen måned siden sist nettbanken til DnB NOR var slått ut. Ifølge Kredittilsynet har nettbanken vært ute av drift fem ganger hittil i år, medregnet tirsdagens episode.

Kredittilsynet reagerer
- DnB NOR prioriterer stabilitet i nettbanken sterkt og bruker store ressurser. Dette er et langsiktig arbeid og dermed ikke gjort over natten. Vi gjør det vi kan og beklager nok en gang, sier Giske.

Kredittilsynet er imidlertid oppgitt over storbanken. De har ved tidligere anledninger gått ut med mang en pekefinger til DnB NOR. Også denne gangen reagerer tilsynet.

- Problemene knyttet til nettbanken har vært for store og tilgjengeligheten har vist seg å være for dårlig. Banken har arbeidet seriøst og vi er fornøyd med de tiltak som er fremlagt, men vi vurderer likevel ytterligere oppfølging, sier Anne Merethe Bellamy, avdelingsdirektør i Kredittilsynet til NA24.

Irriterte brukere
- Av og til har problemer oppstått og det har skjedd at disse problemene har vart for lenge, sier Giske.

Hun medgir at dette er noe som skaper irritasjon for flere.

- Dette tar vi på alvor og vi beklager sterkt det som har skjedd, sier hun.

Årsaken til tirsdagens problemer skal ha vært en nettverksfeil. Ikke før litt over 14.00 var nettbanken tilgjengelig for sine brukere igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere