Gå til sidens hovedinnhold

Aylar går solo

- Hans privatøkonomi er ikke min sak, sier Aylar.

David Eriksen er i hardt vær for tiden. Bank 1 Oslo Akershus har begjært kjendismanageren konkurs.

Det er ikke bare banken som skaper problemer for Eriksen, også en av hans mest profilerte artister, Aylar, har avsluttet samarbeidet med ham.

- Vi avsluttet samarbeidet for et halvt år siden da jeg begynte å jobbe som programleder for Eurojackpot på Tv2. Jeg hadde ikke lenger behov for manager, men vi er gode venner og han bistår meg med hjelp hvis jeg skulle ha behov for det, sier Aylar til Nettavisen NA24.

- David er som en bror for meg, han har utelukkende alltid stilt opp for meg, fortsetter hun.

- Men vi har fortsatt et godt forhold, fortsetter den ferske programlederen i TV 2.

- Vi er verdens beste venner
Hun avviser imidlertid at det er økonomiske årsaker til bruddet med Eriksen.

- Jeg har ingen uløste pengeproblemer med David. Hans privatøkonomi er ikke min sak, sier Aylar.

David Eriksen bekrefter at han ikke lenger representerer Aylar.

- Det er et halvt år siden vi jobbet sammen. Nå hjelper jeg henne med småting innimellom. Det er ingen dårlig greie mellom oss. Vi er verdens beste venner, sier David Eriksen til Nettavisen NA24.

Han forteller videre at de to aldri har hatt en formell avtale på samarbeidet.

- Trenger hun hjelp av meg, så hjelper jeg gjerne, sier han.

- Det er ikke musikk hun vil drive med videre, så da kan jeg ikke hjelpe henne, sier Eriksen, som sikter til at Aylar nå skal lede tippetrekning på TV2.

Det var Dagens Næringsliv torsdag som meldte at Tone Damlie Aabergs manager er begjært konkurs.

LES OGSÅ: Tones manager begjært konkurs

Banken har tatt en utleggsforretning på Eriksens enebolig i Holmenkollåsen på 543.000 kroner.

Totalt hefter boligen for rundt ni millioner kroner som Eriksen eier sammen med sin kone, Brita Johansen (41). De kjøpte boligen i 2007 for 6,7 millioner kroner, med penger lånt i Handelsbanken.

- Har ikke oppfylt sin plikt
Eriksen er i dag oppført med seks roller i norsk næringsliv, hvorav Eccentric Music er det mest sentrale selskapet.

I 2011 gikk Eriksens selskap Stereo Studio 1 konkurs. Regnskapet for selskapet ble først levert 21. mai 2013. I revisors beretning skriver revisor Thy Nguyen i Fokus Revisjon følgende:

«Selskapets interne kontroll har gjennom året vært mangelfull på en rekke vesentlige punkter. Dette har medført at jeg ikke har kunnet gjennomføre de revisjonshandlinger som jeg har ansett som nødvendig å bekrefte at årsregnskapet ikke inneholder vesentlige feil eller mangler.»

Revisor konkluderer under punktet «Negativ konklusjon om registering og dokumentasjon» med:

«... at ledelsen ikke har oppfylt sin plikt til å sørge for ordentlig og oversiktlig registering og dokumentasjon av selskapets regnskapsopplysninger i samsvar med lov og god bokføringsskikk i Norge.»

- Det går så det suser
Det ikke-revisorgodkjente regnskapet viser et overskudd på 773.724 kroner for 2011.

Eriksen understreker at konkursbegjæringen omhandler hans kauksjonistansvar i dette selskapet. Han hevder også at saken vil trukket tilbake, ettersom han nå har gjort opp for seg.

Og ifølge Eriksen går Eccentric Music så det suser.

- Jeg har dessverre vært sen med å betale offentlige avgifter, men vi betaler. Vi er et lite selskap med veldig mye som skjer. Det går så det suser, og kommer til å gå enda bedre. Det administrative har alltid hengt etter, dessverre, og der har vi tatt grep, sier Eriksen.

- Vi har alltid hengt etter på bilag, og vi går, og kommer til å gå, enda bedre, fortsetter han.

Tidligere torsdag sa Eriksen til Nettavisen NA24 at konkursbegjæring fra Bank 1 Oslo Akershus handlet om ham privat og ikke selskapet.

- Det er selvfølgelig min egen skyld. Det viktigste er at den er ferdig og trukket tilbake. Det er ikke noe verre enn det, sa David Eriksen til Nettavisen NA24.

- Jeg har mye gjøre, vi er to ansatte og burde vært åtte. Vi er på vei til å gå veldig bra. Vårt problem er bemanning, fortsatte han.

Han legger ikke skjul på at det er krevende å lykkes i musikkindustrien.

- Bransjen er tøff, men vi er i vekst. Vi har aldri har hatt bedre tider. Igjen i en tid hvor ting er litt vanskelig generelt for bransjen, sa Eriksen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus