NA24.no

Aylar-oppslag under lupen

Sist oppdatert:
Aylar vil ha svar på om Aktuell Rapport er en seriøs publikasjon.

Tirsdag er det nytt møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU), og på sakskartet står det 36 saker. Blant disse er Aylar Lies klage på Aktuell Rapport for presseetisk brudd etter at bladet gav uttrykk for å ha gjort intervju med henne. Noe som aldri ble gjort.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted


Om Alyar Lie får gehør fra utvalget er hennes advokat John Christian Elden ikke sikker på.

Seriøs publikasjon
- Det kommer an på om utvalget anser Aktuell Rapport for å være en seriøs publikasjon som har en presserolle. Gjør de det, kan de vanskelige akseptere at bladet har misbrukt bilder av Lie på denne måten, sier Elden til NA24 Propaganda.

Om PFU kanskje ikke ser på Aktuell Rapport som en seriøs publikasjon, mener Norsk Presseforbund at det uansett faller innunder deres ansvarsområde.

- Det er ingen tvil om at det er en publikasjon som ligger innenfor vårt ansvarsområde. I prinsippet så behandler PFU alle medier, men vi behandler ikke klager mot det som kalles fiksjon i tillegg må mediet drive utadrettet virksomhet. Jeg er usikker på om redaksjonen er medlemmer av presseorganisasjonene, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, til NA24 Propaganda.

- Dette handler om at publikum kan bli gitt uttrykk for at intervjuobjektet er intervjuet uten å ha faktisk blitt intervjuet. Dette må utvalget ta stilling til.

Mulig rettssak
Aktuell Rapport solgte en hardpornografisk film med Aylar sammen med bladet sitt i januar. På førstesiden skrev bladet at det var gjennomført intervju med Aylar, noe som ikke var tilfellet. Samtidig som at filmen ikke innhold noen informasjon. Det fikk Aylar til å se rødt og på tirsdag skal PFU ta stilling til om dette er brudd på presseetikk.

Om det blir en eventuell rettssak mot Aktuell Rapport har Elden og Lie enn så lenge ikke tatt stilling til.

- Det må vi komme tilbake til, foreløpig har Aylar bedt om PFU-uttalelse. Det hun ønsker er selvfølgelig å ikke bli misbrukt på en slik måte, avslutter Elden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere