NA24.no

B+H preget av konverteringer

Tankrederiet B+H Ocean Carriers satsning på bulkskip har svidd på bunnlinjen.

Det viser de foreløpige tallene fremlagt av rederiet B+H Ocean Carriers i helgen. Rederiet har en flåte av kombinasjons- og produkttankskip.

NA24 - din næringslivsavis

B+H Ocean Carriers fikk et nettoresultat på minus 0,44 millioner dollar i fjerde kvartal, mot pluss 1,9 millioner i samme periode et år tidligere. Driftsresultat før avskrivninger endte på 0,1 millioner dollar i fjerde kvartal, ned fra 10,1 et år tidligere.

Rederiet er i ferd med å konvertere to av sine eldre tankskip med enkle skrog til bulkskip. Et av fartøyene er allerede sluttet på en tre år lang kontrakt fra levering som er ventet 30. juni.

Konvertering er ifølge B+H hovedårsaken til resultat svekkelsen i fjerde kvartal, og forventes å prege resultatene de tre første kvartalene i år. I tillegg til de to som allerede er på verft for ombygging, så er et tredje produkttankskip planlagt satt i dokk i mai.

Totalt har B+H en flåte på seksten skip, hvorav fire er medium range produkt- og kjemikalitankskip, syv er kombinasjonsskip, hvorav et er solgt, et panamax produkttankskip, et tilsvarende skip som bygges om til et supramax-bulkskip og tre MR produkttankskip, hvorav et bygges om til handysize-bulkskip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere