*Nettavisen* Økonomi.

Ba om 35 mill. - fikk under halvparten

Billettsystemselskapet Faras emisjon slo ikke an blant aksjonærene.

02.10.08 08:53

Fara måtte nøye seg med 16 millioner kroner da de forsøkte å hente inn frisk kapital til selskapet. Opprinnelig ba de om inntil 35 millioner kroner, men aksjonærene var ikke villig til å legge pengene på bordet.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har all grunn til å være tilfredse med kapitalutvidelsen med bakgrunn i den tørken finansmarkedet opplever, sier konsernsjef Øyvind Kirksæter i Fara.

Totalt skulle Fara trykke opp mellom 15.000.000 opp til 35.499.862 nye aksjer i forbindelse med en fortrinnsrettet emisjon. Selskapet utstedte omsettelige tegningsrettigheter, men det var likevel ikke nok til å lokke frem pengene. Totalt ble det tegnet for 15.967.785 nye aksjer i tegningsperioden. Kursen var forhåndsbestemt til 1 kroner.

Problemet til Fara er at kursen har ligget godt under dette nivået de siste ukene.

Det er ikke opplyst tildelingen, mens Fara skriver i en børsmelding at hovedaksjonær Redback AS har stått i spissen for emisjonen. Selskapet legger ikke skjul på at de ønsket å få flere aksjonærer med seg på laget.

- Teknologien vi representerer er helt i toppen internasjonalt, noe vi har bevist ved å vinne anbud i hjemmemarkedet i konkurranse med store internasjonale aktører. Pengene fra emisjonen skal brukes til å synliggjøre våre løsninger ytterligere. Fokus endres nå fra teknologiutvikling til å rette seg spissere inn mot salg i et langt større og modent marked utenfor Norden, sier Kirksæter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.