*Nettavisen* Økonomi.

Ba om 600 fikk 500

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Seadrill fikk ikke alle millionene de ba om, men er fornøyd med å få inn pengene.

11.09.09 16:03

John Fredriksens Seadrill fikk kun 500 millioner dollar da de var ute i obligasjonsmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed vil riggselskapet utstede et usikret konvertibelt obligasjonslån på dette beløpet. Det er avtalt en årlig kupongrente på 4,875 prosent som betales halvårlig. Konverteringsprisen er satt til 25,18 dollar per obligasjon og det representerer en premie på 35 prosent sammenlignet med en volumvektet snittpris på Seadrills-aksjer fredag.

Opprinnelig ba de om 600 millioner dollar. NA24 skrev tidligere at selskapet hadde muligheten til å øke lånrammen med ytterligere, men det er ikke tilfellet.

- Utgangspunktet var at vi ba om 450 millioner dollar, og la til 150 millioner dollar som en mulighet ved stor interesse. Vi valgte å stenge bøkene på 500 millioner og det synes vi er et greit beløp, forteller finansdirektør Trond Brandsrud i Seadrill til NA24.

Han sier at det er obligasjonseiere fra primært Europa og da kontinentale investorer, men det er også enkelte norske investorer som også har deltatt.

Seadrill er allerede fullfinansiert, men nå ekstra god rustet til å delta i en forventet oppkjøpsbølge. De har tidligere varslet oppkjøp av selskaper eller enkelt eiendeler.

- Dette øker vår finansielle fleksibilitet, sier Brandsrud og legger til at de i sommer hentet 1,5 milliarder dollar og dermed er riggene de har under bygging fullfinansiert.

- Det vi har ønsket er å øke fleksibiliteten få muligheten til å delta i oppkjøp og konsolidering innen vår bransje, forteller finansdirektøren.

Seadrill har også hatt et ønske om å komme i dividendeposisjon. Denne posisjonen er nå styrket gjennom obligasjonslånet. I tillegg vil Seadrill få tilbakebetalt deler av obligasjonslånet de har i PetroMena, og de venter mer når nok en rigg blir solgt.

- Vi har ikke sagt så veldig konkret når det skjer, men vi prøver å få til noe i andre halvår. Det betyr altså før året er omme, sier Brandsrud til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.