*Nettavisen* Økonomi.

Ba om ro - slo tilbake

Selv om Eivind Reiten vil ha ro, klarte han ikke å holde seg helt.

07.08.07 12:24

En rekke kommentatorer har vist til oppgangen i oljeprisen som årsak til oppgangen i Hydro-aksjen, som er årsaken til at opsjonene til ledelsen i olje- og aluminiumselskapet har steget såpass mye.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg kan si så mye som at Hydro har hatt en verdiutvikling som er to til tre ganger bedre enn dette.

Hydro-sjef Eivind Reiten klarte ikke helt å holde seg på sin pressekonferanse mandag kveld. Samtidig som han ba om ro rundt selskapet, minnet han om at aksjonærenes verdiutvikling har vært så mye bedre enn i selskaper man sammenligner seg med.

Tøffe beskyldninger
På pressekonferansen var Reiten meget opptatt av å legge opsjonsbråket bak seg. Derfor ønsket han ikke å gå inn i en diskusjon om kritikken som har haglet mot ham den siste tiden. Blant annet har advokatbyrået BAHR beskyldt Reiten for å ha handlet mot aksjeloven.

- Jeg ønsker ikke å inngå i en polemikk om dette. Selskapets trenger arbeidsro, sa Reiten. Han kom også med en klar hentydning til det politiske miljøet om de må kutte kritikken mot Hydro-ledelsen.

- Riktig vurdering
Reiten sa at han var glad for at bedriftsforsamlingen hadde kommet frem til at «verdivurderingene var korrekte» på opsjonsutbetalingene. Dermed har bedriftsforsamlingen i Hydro frikjent både tidligere styreformann Jan Reinås og dagens Hydro-sjef.

Bedriftsforsamlingens leder, Svein Steen Thomassen, var mandag ikke sikker på om næringsministeren sto bak ham.

- Vi er forberedt på alt, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.