NA24.no

Babcock tilbyr alle pilotene i Lufttransport fast jobb


Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Babcock SAA har onsdag sendt forslag til tariffavtale til Norsk Flygerforbund der samtlige ansatte i Lufttransport FW tilbys jobb.

Det bekrefter administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til VG.

– Vi har i dag hatt en møte med Babcock, og jobbet for å finne en løsning selv om Babcock ikke er i tjeneste i Norge i dag. Det er utarbeidet en tariffavtale, og videreformidlet at de vil gi tilbud til samtlige piloter i Lufttransport i samsvar med de vilkårene det har vært enighet om tidligere, sier Lothe til avisen.

Administrerende direktør Marius Hansen i Babcock SAA sier til VG at de har forstått at den alvorlige situasjonen som har oppstått delvis skyldes at pilotene er utrygge på fremtiden.

– Vi ønsker å komme fram til en god løsning for alle. Vi har derfor fremlagt et forslag til tariffavtale og vil gi alle piloter i dagens tjeneste tilbud om jobb hos oss. Henvendelsen gikk fra NHO til Norsk Flygerforbund litt over klokken 14 onsdag, og jeg håper den har nådd fram til flygerforbundet nå, skriver han i en epost til VG.

Fornøyd Høie

Helseminister Bent Høie (H) er tilfreds med at det kan gå mot en løsning i konflikten.

– Jeg er veldig glad det for ser ut til å være en bevegelse mellom partene. I det ligger det en mulig løsning. Det må de bli enige om, sa Høie på Dagsnytt 18 på NRK onsdag.

Høie tar ikke selvkritikk for måten konflikten utviklet seg på, men sier det er viktig å lære av en hver prosess og se om det er forbedringspunkter.

– Det å drive et fly- og helikopterselskap er komplisert, og jeg er ikke sikker på at det er virksomheter som ellers driver helsetjenester som nødvendigvis er best til å gjøre det, sier han.

Krevende forhandlinger

Forhandlingene mellom fagforeningen Norsk Flygerforbund og Babcock SAA om overføring av pilotene, startet 1. mars og brøt sammen i april. Etter det har ansatte i Lufttransport FW begynt å søke seg vekk i frykt for å skulle stå uten jobb når Babcock overtar ambulanseflykontrakten i juli 2019.

Flygerforbundet har siden 1. mars forhandlet for å få til en kollektiv overgang av alle ambulanseflygere fra Lufttransport til Babcock.

Striden har dreid seg om kontrakten til Babcock har vært virksomhetsoverdragelse eller ikke.

– Selskapet mener at dette ikke er virksomhetsoverdragelse, men har da likevel valgt å tilby jobb til samtlige ansatte i Lufttransport. Slik unngår man den usikkerheten som mange har følt i Lufttransport, om de har jobb neste sommer eller ikke, sier Lothe til NRK.

Flygerforbundet har foreløpig ikke sett avtaleutkastet.

– Dersom det stemmer så vil Norsk Flygerforbund selvsagt se på det, sier generalsekretær Katinka Sporsem i Norsk Flygerforbund til VG.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere