NA24.no

Bader i penger

(Scanpix)
Ingen kan bruke penger som en nyrik russer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Russlands nyrike bruker penger som om det ikke finnes noen morgendag, skriver dinapengar.se.

NA24 - din næringslivsavis

Alle russiske milliardærer er ikke like kjente som Roman Abramovitj, landets rikeste person, som blant annet eier Chelsea og har et eget Airbus 380 fly. Men i en kartlegging den amerikanske avisen Forbes har utført, viser det seg at Abramovitj har tøff konkurranse når det gjelder idérikdommen for hva man skal gjøre med pengene sine.

Leier inn popstjerner
Bank- og energimagneten, Andrey Melnichenko, som er verdens 172. rikeste, lede for eksempel inn Jennifer Lopez da kona fylte år. Fornøyelsen kostet ham over 10 millioner kroner. Gjestene fikk også nyte Whitney Houston og Christina Aguilera på samme fest.

Leier landemerker
Vodkamilliardæren Roustam Tariko lanserte i 1998 Russlands første dyre vodka, Russian Standard. Etter dette har pengene rullet inn i stie strømmer. Derfor har Tariko kostet på seg å leie Liberty Island i New York for lanseringen av et nytt vodkamerke. I tillegg har han kjøpt et landsted av Silvio Berlusconis kone, til en verdi av 152 milliarder kroner.

Partyløven
Mikhail Prokhorov, som er god for 100 milliarder kroner, har skaffet seg formuen på gull, nikkel og palladium. Prokhorov er kjent for å havne i diverse problematiske situasjoner på grunn av sitt vesen som en hardt festende ungkarsplayboy.

Veldedighet
Bankmilliardæren Alexander Lebedev, som også eier en tredel av flyselskapet Aeroflot, er ranket som en av verdens 200 rikeste personer. Mannen taler flytende engelsk, fordi han tidligere tjenestegjorde i KGB. Lebedev har blant annet gitt bidrag til Gorbatjovs barnesykehus, og takket være hans lommebok ble Black- Eyed Peas overtalt til å opptre som kosakker, balettdansere og ulver foran barnas store øyne. Samtidig spaserte en lys levende kamel omkring på gulvet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere