NA24.no

Badger durer på

Badger Explorer fortsetter utviklingen mot lansering.

Boreteknologiselskapet Badger Explorer presenterer sin annenkvartalsrapport, onsdag kveld.

NA24 – din næringslivsavis

Omsetningen i andre kvartal kom inn på 1,93 millioner kroner, ned fra 2,53 millioner kroner i samme periode i fjor.

Tror på lansering i 2010
Selskapet er i prosessen med å utvikle en ny type teknologi for å bore etter olje, og har ikke et ferdig kommersielt produkt ennå. Ledelsen håper nå å få gjennomført en vellykket selvbegravelsestest for prototypen, som de anser som det neste viktige steget på vei mot lansering. De forventer å ha en kommersiell tjeneste klar sent i 2010.

Driftsresultatet endte med et tap på 3,10 millioner kroner, på linje med tapet på 3,01 millioner kroner i andre kvartal 2008.

Må ikke hente penger
Kontantbeholdningen og hvor fort selskapet brenner penger er viktig å se på når det gjelder selskaper som kun er i forskningsfasen. Dette har blitt desto viktigere ettersom finanskrisen har gjort det vanskeligere å få tak i frisk kapital.

I slutten av juni 2009 satt selskapet med 81,82 millioner kroner i kontanter og kontantekvivalenter, samt 78,83 millioner kroner i lett omsettelige bankobligasjoner. Ledelsen hevder at de vil kunne gjøre ferdig utviklingsprogrammet og lansere boretjenesten deres kommersielt uten å måtte hente inn ytterligere finansiering.

Stor stigning
Badger-aksjen steg 16,67 prosent til 10,50 kroner i forkant av rapporten, dog på veldig tynt volum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere