NA24.no

Bagatelle i hemmelig husleiekrangel

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Christen Sveaas sin kjendisrestaurant saksøkt.

– Partene er ikke enige om leienivået for Bagatelle i Bygdøy Allé 3. For øvrig har vi ingen kommentarer før saken skal opp for retten, sier Endre Fløystad, styremedlem i Bagatelle til Nettavisen NA24.

I forrige uke var partene i planleggingsmøte for saken som skal opp i retten i mai/juni. Det er satt av tre dager til saken, noe som kan tyde på en omfattende sak.

Hovedspørsmålet retten skal ta stilling til er om det er adgang til å regulere leien og hvordan skal leien skal fastsettes.

Millionsluk

Det er selskapet Bygdøy Allé 3 som eier lokalene som har saksøkt Bagatelle.

– Vi er blitt enige om at vi ikke skal forhåndsprosedere saken i media. Vi får ta det når dommen foreligger, sier Leif Helling, styreleder for Bygdøy Allé 3 til Nettavisen NA24.

Restauranten Bagatelle i Oslo er ikke akkurat en pengemaskin for eier Christen Sveaas. Gourmetmaten har ført til solide tap for forretningsmannen. I 2011 hadde selskapet et resultat før skatt på minus 10,4 millioner kroner.

Som Bagatelle hadde også eiendomsselskapet et millionunderskudd i 2011.

I trøbbel med Hellstrøm

Det er ikke første gang Bagatelle er i trøbbel. Etter langvarig konflikt med hovedeier Sveaas sa Eyvind Hellstrøm opp sin stilling og fratrådte 31. desember 2009, etter å ha jobbet i restauranten i 27 år.

(Saken fortsetter under bildet.)

Hellstrøm etablerte og drev restauranten fra 1982 til 2009, og kjendisrestauranten var den første norske restauranten som ble tildelt to stjerner i Michelin-guiden.

Christen Sveaas-eide Kistefos sitter på 100 prosent av aksjene i Bagatelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere