Etter at kaptein Eyvind Hellstrøm nylig sa opp ved gourmetrestauranten Bagatelle fulgte resten av staben etter. Nå varsler eier Christen Sveaas at restauranten stenger dørene før jul, skriver Dagens Næringsliv.

– Mytteriet på Bagatelle medfører dessverre at vi ikke kan betjene våre gjester etter 21. desember i år. Bagatelle vil derfor bli midlertidig stengt, skriver Sveaas i en e-post til DN.

Han skriver videre at «mytteriet» gir ham en god anledning til å tenke nytt og eventuelt lage et enda bedre og mer spennende Bagatelle.

Les også. - Ingenting å gråte over

Ifølge Sveaas leverte Hellstrøm sin første oppsigelse i mars 2008. Han skal også ha ønsket å kjøpe restauranten tilbake fra Sveaas i høst.

– Kjøp og salg er avhengig av enighet om pris, og slik enighet er ikke oppnådd, skriver Sveaas til DN.

Han sier han har tapt 3-4 millioner kroner på restauranten siden nittitallet.

Hellstrøm sier til avisen at han ikke leverte noen oppsigelse i mars 2008, men at han skrev et brev to måneder senere hvor han skrev at han var skuffet over at det ikke skjedde noen utvikling.

Han sier han håper Sveaas får til å drive Bagatelle med en annen besetning.

Bagatelle har aldri blitt noen stor butikk for eieren Christen Sveaas selv om restauranten, som den eneste i Norge, har fått to stjerner i Michelinguiden.

I fjor fikk Bagatelle et underskudd på 1,4 millioner kroner. I følge Sveaas var underskuddet etter ti måneders drift i år på 1,2 millioner kroner.