*Nettavisen* Økonomi.

Bagger meldte seg i California

Den norskfødte forsvunnede IT-direktøren har meldt seg for politiet i USA.

08.12.08 10:17

Den forsvunnede IT-direktøren Stein Bagger i det konkursrammede danske IT-selskapet, IT Factory, har meldt seg for politiet i California. Det melder danske TV2 News.

NA24 - din næringslivsavis

Bagger skal selv ha henvendt seg for amerikanske myndigheter.

Tidligere på dagen lagde Stein Baggers familie et innlegg i en blogg, hvor de skrev at de har vært i kontakt med den bedragerisiktede IT-direktøren. Han skal angivelig ha fortalt at han de siste fire årene har vært under konstante trusler, og at dette var en medvirkende årsak til at han stakk av.

Norskfødte Stein Bagger skal angivelig ha tatt med seg 600 millioner kroner. Danske medier har også meldt at han er siktet for bedrageri og dokumentfalsk av opp mot en milliard kroner mot danske og andre utenlandske banker.

Ut over bedrageriet mot en lang rekke banker, har Bagger også ifølge siktelsen forfalsket underskriften til Asger Jensby, styreformann og storeier i IT Factory. Jensby har slått seg ned i Norge, og er storsponsor av Kongsvinger IL. Det fryktes nå at sponsorkontrakten ryker, hvis konkursen i IT Factory drar med seg flere selskaper sluket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.