Bakken beveger seg - mister 300 p-plasser

STENGT: Oppkjøringen til de to øverste etasjene på parkeringshuset er avstengt. (FOTO: ARILD R. HANSEN)

STENGT: Oppkjøringen til de to øverste etasjene på parkeringshuset er avstengt. (FOTO: ARILD R. HANSEN) Foto: ARILD R. HANSEN

Oppfordrer kundene til å handle om kvelden.

28.09.14 19:39

Det er åtte år siden parkeringshuset på Gulskogen senter ble åpnet. Men grunnen under beveger seg fortsatt.

DRAMMEN: Mange har reagert på at grunnplanet på parkeringshuset på Gulskogen senter er humpete og lite flatt. Flere har også reagert på at de to øverste parkeringsetasjene er stengt.

Og det er en sammenheng.

LES OGSÅ:Kunsten å skreddersy et senter

Utreder bunnen

– Det er fortsatt bevegelser i grunnen under parkeringshuset. Det er lett å se med egne øyne at noe skjer på grunnplanet. Derfor har vi valgt å gjøre nye vurderinger av grunnen med hjelp av profesjonelle aktører som Sintef og Rambøl, forteller Henrik Larsen, utviklingsdirektør hos Steen & Strøm.

Vi har valgt å lette belastningen på bygget ved å stenge de to øverste parkeringsetasjene

– Og før vi har fått den nye vurderingen, har vi valgt å lette belastningen på bygget ved å stenge de to øverste parkeringsetasjene, forteller Larsen, som likevel påpeker at det ikke er noen som helst fare forbundet med å være i bygget.

– Nei. Det er viktig understreke at det ikke er noen bevegelser i selve bygget. Vi måler søyler og bæringer nøye. Og de har ikke beveget seg en millimeter. Men vi følger føre var-prinsippet. Må vi inn og gjøre forsterkninger, så gjør vi det.

- Det kan også være slik at undersøkelsene sier at vi ikke trenger å gjøre noe nå, men kanskje om fem år – da gjør vi utredningene når den tid kommer. Uansett er det selvsagt synd at dette skjer, forklarer Larsen.

LES OGSÅ:Sola på Gulskogensenteret

300 plasser borte til jul

– Hvor lang tid vil en slik utbedring ta?

– Vi antar at det nok går ut året, svarer Larsen.

Hver enkelt parkeringsetasje tar 150 biler. Det vil si at Gulskogen senteret mister 300 verdifulle parkeringsplasser inn mot julerushet. Et rush som allerede er preget av parkeringskaos og lange køer.

– Dette er selvfølgelig en utfordring da en god del av våre kunder og ansatte kommer med bil, men så langt har vi håndtert det bra uten store problemer. Vi har hatt like mange besøkende som vanlig og det har foreløpig gått smertefritt, sier center manager Elisabeth Lohk til Drammens Tidende.

LES OGSÅ:Gulskogen må kaste ut butikker

Handle til andre tider?

Senteret jobber nå for å få parkeringsfloken til å gå opp.

– Vi legger så langt det er mulig opp til at kundene ikke skal bli lidende. Våre ansatte gjør en strålende jobb og søker alternative fremkomstmåter slik at kundene får første prioritet på parkeringsplassene.

– Vi beklager ulempen dette måtte medføre for våre kunder i de mest populære handleperiodene. Vi håper alle vil vise velvilje, og anbefaler også de handlende å besøke Gulskogen på kveldstid og i ukedager hvis mulig, da er det god plass. Vi vil i travle perioder bruke vektere til å hjelpe oss med avviklingen av trafikken sånn at kundene skal bli godt ivaretatt, avslutter Lohk.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.