*Nettavisen* Økonomi.

Bakrus på trappene i New York

Foto: (Scanpix)

Børsjubelen har stilnet etter at skeptikerne kryper frem.

Investorene på Wall Street kan få en bitter ettersmak etter tirsdagens heftige feiring.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren faller 0,17 prosent rett i forkant av at Wall Street åpner handelen. S&P 500-futuren er ned 0,24 prosent. Dow Jones Indicative blir sendt ned 0,13 prosent.

Dollarkursen faller mot euroen og yen på spekulasjoner om at den amerikanske sentralbankens plan om å tilføre midler til bankene ikke er nok til å bedre den skremmende situasjonen i pengemarkedet og at det ikke er nok til å hindre nye tap i kredittmarkedet. Det skriver Bloomberg News.

Den amerikanske valutaen blir også svekket av at enkelte satser på at rentenivået i USA skal ytterligere ned. Tidligere i uken gikk det spekulasjoner om at den amerikanske sentralbanken kan komme til fremskynde et rentekutt i forkant av møtet til neste uke, men etter tiltakspakken som ble fremlagt tirsdag er det færre som satser på dette nå. Likevel prises det i større grad i markedet inn et rentekutt på 0,75 prosentpoeng.

En euro koster 1,5465 dollar onsdag ettermiddag. En dollar koster til sammenligning 102,49 yen. Dollaren faller også mot den norske valutaen og koster 5,0962 kroner. Yenen styrker seg mot både dollaren og euroen etter at veksten i den japanske økonomien steg mer enn ventet i fjorårets fjerde kvartal.

Tiltaksplanen fra den amerikanske sentralbanken er å auksjonere ut 200 milliarder dollar til banker og andre finansinstitusjoner. Formålet er å bedre tilgangen på penger og likviditet i det tørkeutsatte kredittmarkedet. Nyheten sørget for at Wall Street fikk den beste børsdagen på fem år tirsdag, og de tre toneangivende indeksene steg mellom 3,5 og 4 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.