*Nettavisen* Økonomi.

Bakrus på Wall Street

Foto: (Scanpix)

Aksjemarkedet våkner opp med med en vond smak i munnen.

07.08.07 15:59

Gevinstsikring etter mandagens fantastiske oppgang preger handelen på Wall Street. Like etter at bjellen ringte i New York har aksjene pekt nedover. Markedet venter spent på renteavgjørelsen til Ben Bernanke.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,62 prosent til 13.382,53 poeng og samme tendens viser de to andre nøkkelindeksene. Den teknologidominerte Nasdaq-indeksen faller 0,53 prosent til 2.533,73 poeng mens S&P 500 er ned 0,66 prosent til 1.457,93 poeng.

Tirsdag faller rentedommen etter at augustmøtet til den amerikanske sentralbanken avsluttes. Økonomene er sikre på at rentenivået holdes uendret på 5,25 prosent, men er mer spente på hva som vil bli sagt i forbindelse med møtet.

Mens markedet venter på renteavgjørelsen har inflasjonsspøkelset igjen vist seg. Produktiviteten utenfor jordbruket steg i andre kvartal med 1,8 prosent. Det er bedre enn hva den reviderte veksten på 0,7 prosent i første kvartal. Likevel er det lavere enn hva markedet hadde ventet.

Enhetskostnadene økte med 2,1 prosent. Denne økningen kan øke inflasjonspresset oppover siden selskapene ønsker å dekke inn økte arbeidskostnader ved å heve prisene.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at produktiviteten ville øke med 2,1 prosent, mens enhetskostnadene ville vokse med 1,6 prosent.

Microsoft har bestemt seg for å redusere prisen på konsollet Xbox 360 med 50 dollar og sier at dette har vært planlagt helt fra den ble lansert.

I den amerikanske handelen er prisen på kontraktene for råolje helt stabile på 72,08 dollar fatet. Mandag falt de samme kontraktene rundt 4,5 prosent og ligger nå godt under rekordnoteringen på 78,21 dollar fra forrige uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.