Bakrus på Wall Street

Solid børsfall i USA.

20.04.09 15:53

Børsene i New York er rammet av bred nedgang etter en av de beste periodene på lenge.

Den kjente indeksen Dow Jones blir sendt ned 1,66 prosent til 7.996,08 poeng og ligger dermed igjen under 8.000-grensen. Den brede S&P 500-indeksen faller 1,82 prosent til 853,80 poeng. Teknologtunge Nasdaq faller 1,81 prosent til 1.642,85 poeng.

Fredag avsluttet de tre indeksene seks uker med oppang på rad, der de hadde steget rundt 30 prosent fra bunnen.

Fokus rettet mot tall
Resultatsesongen kommer til å fortsette med forsterket styrke, og mange eksperter advarer mot store skuffelser.

Flere av de store kanonene har allerede lagt frem sine tall. Bank of America overgår markedsforventninger og er nær ved å doble resultatet. I første kvartal fikk de et resultat på 44 cents per aksje, mens analytikerne ventet 4 cents.

Les mer: Kjempebank kliner til

Aksjekursen i Bank of America blir sendt ned 10 prosent.

Oljeservicekjempene Halliburton og Weatherford. Førstnevnte klarte akkurat å overgå forventningene til analytikerne, mens Weatherford bommet solid.

Aksjene faller henholdsvis 2,3 og 6,5 prosent. Spekulasjoner om at det kommer svake makrotall denne uken er med på å senke oljeprisen. Ved råvarebørsen i New York blir kontraktene på den amerikanske lettoljen sendt ned 46,85 dollar per fat. Det er en nedgang på 6,9 prosent.

Les mer: - Fortsatt marginpress i oljeservice og Oljeservicekjempe skuffer

Blar opp milliarder
Oracle prøver seg der IBM bommet. Programvarekjempen har lagt inn et bud på 7,4 milliarder dollar for Sun Microsystems. Budet inneholder en premie på 42 prosent og har allerede fått gjennomslag i styret til Sun. IBM forsøkte i mars på å kjøpe Sun for 6,5 milliarder, men ble møtt med motbør.

Les mer: Nytt gigantbud på Sun

IBM er blant selskapene som legger frem sine tall mandag. Disse kommer etter at de ordinære handelen på Wall Street er stengt.

Sun Microsystems stiger 35 prosent rett etter at handelen har startet, mens kursen i Oracle faller over 6 prosent.

Det er flere oppkjøp som også har kommet frem i løpet av helgen. Etter en lengre periode med en regelrett tørke innen oppkjøp og fusjoner begynner milliardkjøpene å dukke opp igjen.

GlaxoSmithKlein kjøper Stiefel Laboratories for 2,9 milliarder dollar. Stiefel Laboratories er privateid og tilbyr diverse hudpleieprodukter. Det er Stiefel-familien og investeringsselskapet Blackstone Group som selger selskapet.

I tillegg har Pepsi sagt at de nå vil ha tilbake produksjonen av leskedrikker. PepsiCo byr 6 milliarder dollar for å få full kontroll over tapperiene Pepsi Bottling og PesiAmericas. Oppgjør vil skje i form av kontanter og aksjer i PepsiCo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.