*Nettavisen* Økonomi.

Baksaas: - Jeg har ikke løyet

BAKSAAS: Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sier han vil ut av karakteristikkene som løgner og manipulator. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier han er glad han ikke fortalte alt til Stortinget i januar.

Høringen om Vimpelcom-saken ble utsatt i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, fordi amerikanske FBI frykter at den kunne skade etterforskningen av den gigantiske korrupsjonssaken.

Derfor har tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas gått ut i Dagens Næringsliv og fortalt sin versjon.

Baksaas har tidligere fått sterk kritikk for ikke å fortelle alt han visste om Vimpelcom-saken da denne var tema under en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite i januar.

Han beklaget også dette i DN i november i år.

Nå sier han derimot:

- Jeg må presisere beklagelsen.

«I høringen i januar var det en selvfølge for meg at disse opplysningene skulle forbli konfidensielle. Jeg beklager at dette forhold ikke ble tydeliggjort tilbake i januar», skriver Baksaas i et leserinnlegg i DN.


Han forklarer at han hadde fått informasjon som vitne i etterforskningen av saken, men at denne informasjonen var taushetsbelagt grunnet etterforskningen.

Han sier at han ikke vet om det har foregått korrupsjon i Vimpelcom.

– Vi ble tatt på sengen over at vi fikk så mange spørsmål som var konkret knyttet til etterforskningen. Jeg kunne ønsket å svare tydeligere, men var bundet av konfidensialitet av etterforskningsårsaker, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag