NA24.no

Fornebu 20140723. Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, presenterer resultatet for andre kvartal, 2014, på Fornebu utenfor Oslo onsdag morgen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Fornebu 20140723. Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, presenterer resultatet for andre kvartal, 2014, på Fornebu utenfor Oslo onsdag morgen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

Baksaas forlenger kontrakten med Telenor

Sist oppdatert:
Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas blir i jobben ut neste år og skal deretter fortsette som spesialrådgiver i ytterligere ett år.

Baksaas kunne gått av med pensjon når han fyller 60 i november i år, skriver E24 , men nå er det altså klart at han blir sittende i konsernsjefstolen i drøyt et år til og at han skal fortsette å jobbe for telegiganten ytterligere ett år.

Styret har bedt Baksaas forlenge engasjementet og ønsker kontraktsutvidelsen velkommen.

- Bakgrunnen for at vi ønsker å forlenge, er at han gjør en god jobb. Telenor fungerer bra, og vi ønsker å skape ro og forutsigbarhet rundt ledersituasjonen, sier styreleder Svein Aaser.

Baksaas har ledet Telenor siden 2002, en periode med kraftig internasjonal ekspansjon. (

Som toppsjef i Telenor tjente Baksaas 14,8 millioner kroner i 2013. Til sammen tjente konsernledelsen 72,3 millioner kroner.

Det viser Telenors årsrapport for 2013. Tallene inkluderer bonuser og opptjente pensjonsrettigheter.

Den nest best lønnede i konsernet er Sigve Brekke, som er leder for Telenors operasjoner i Asia. Han tjente 13,1 millioner kroner i fjor.

På tredjeplass følger strategisjef Morten Karlsen Sørby med 9,1 millioner kroner.

Samlet sett steg godtgjørelsen for de ni øverste lederne i Telenor med 1,4 prosent fra 2012 til 2013. Godtgjørelsen til Baksaas steg med 5,4 prosent. Det er bonusutbetalingene som har vokst mest.

Meldingen om den økte godtgjørelsen for topplederne kommer bare en måned etter at det ble kjent at Telenor skal kutte rundt 450 av 4.000 stillinger i Norge.

Ifølge administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge går selskapet i første omgang inn for nedbemanning gjennom frivillige sluttpakker.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere