*Nettavisen* Økonomi.

Baksaas kan puste lettet ut

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Den russiske namsmannen vil vente på en rettsavgjørelse om de omstridte Vimpelcom-aksjene.

09.06.09 18:08

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sier nå en talsmann for de russiske namsmyndighetene at Telenors aksjer i Vimpelcom ikke vil bli solgt før det kommer en rettsavgjørelse.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor er inne i en langvarig strid med den meget innflytelsesrike forretningsmannen Mikhael Fridman. Selskapet Farimex, som eier kun 0,002 prosent av aksjene i Vimpelcom, har fått dømt Telenor til å betale 1,73 milliarder dollar i en domstol i Sibir. Det er nærmest opplest og klarert at det er Fridman som står bak Farimex.

Telenor nekter å betale ut pengene, men har fått den russiske namsmannen etter seg.

Ifølge Reuters ble det tirsdag avhold en pressekonferanse i Moskva om saken tirsdag. Her sa Sergei Sazanov, første visesjef hos den føderale namsmannen, at de ikke villle godta et salg av Telenors Vimpelcom-aksjer før dem neste retttsinstansen i Sibir har hørt saken.

Mandag skrev NA24 at namsmannen var ute og sa at de ville selge Vimpelcom-aksjene til Telenor, men nå har de altså snudd.

- Vi har en ankehøring i morgen og vi vil ikke før en avgjørelse blir inngått ta noen videre steg, sa han på pressekonferansen.

Retten i Tyumen vil gjennomgå anken fra Telenor, etter at en lavere rett i Sibir har gitt Farimex medhold i den tvilsomme saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag