NA24.no

Baksaas merker krisen

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Men Telenor leverer greie tall i første kvartal.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas leverer greie resultater i første kvartal. Selskapets topplinje er litt under forventningene, mens driftsresultatet er litt over.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor fikk et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 7,8 milliarder kroner av en omsetning på 24,8 milliarder kroner. Dermed var resultatet til Telenor omtrent på analytikernes forventninger i første kvartal. Det rene driftsresultatet var på 3,9 milliarder kroner, mens resultat før skatt endte under ventede 3,1 milliarder kroner i første kvartal.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

På forhånd ventet analytikerne et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 7,62 milliarder kroner av en omsetning på 25 milliarder kroner. Ifølge TDN Finans var det ventet at det rene driftsresultatet (EBIT) ville havne på 3,91 milliarder kroner.

Resultat før skatt var ventet å havne på 3,98 milliarder kroner.

Telenors kontantstrøm før andre inntekter og investeringer steg i kvartalet, og havnet på 5,97 milliarder kroner som var opp fra 4,14 milliarder kroner i fjor.

DISKUTÈR HER:Hvor tror du Telenor skal fremover?

Merker finanskrisen
Det er særlig Telenor i Norge og Grameenphone i Bangladesh som leverer gode resultater i første kvartal. Selskapets ukrainske datterselskap, Kyivstar, merker mest til den internasjonale krisen. Likevel leverer selskapet høye marginer og forsvarer markedsandelen.

- Forretningsomgivelsene fortsetter å være turbulente, og vi opplever at det nå også påvirker telekom-sektoren i noen grad, spesielt innen internasjonal trafikk. Trafikkvolumene er imidlertid relativt stabile, skriver Baksaas i kvartalsrapporten.

Holder forventningene
Til tross for et tøffere forretningsklima, holder Telenor sine utsikter for 2009.

- Vi forventer at de makroøkonomiske trendene fortsetter, og er derfor svært fokusert på å skalere våre aktiviteter i samsvar med dette. For øyeblikket evaluerer og implementerer vi effektivitetsprogrammer gjennom hele verdikjeden for å oppnå varige forbedringer av kontantstrømmen. Vi opprettholder våre utsikter for 2009, skriver Baksaas i rapporten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere