*Nettavisen* Økonomi.

Baksaas merker presset

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Milliardene triller inn i Telenor-sjefens kasse, men Baksaas merker presset på inntektene.

23.07.09 09:27

Telenor leverte OK tall for andre kvartal. Likevel advarer Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas mot utviklingen resten av året.

NA24 - din næringslivsavis

- For resten av året forventer vi at våre inntekter vil forbli under press. Vi vil fortsette å tilpasse våre aktiviteter for å levere en sterk operativ kontantstrøm og opprettholde våre markedsposisjoner, skriver Baksaas i kvartalsrapporten.

Omtrent som ventet
Tallene fra Telenor viser at selskapets resultater var omtrent som ventet i kvartalet.

På forhånd var det ventet at Telenor ville få driftsinntekter på 24,7 milliarder kroner og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 7,6 milliarder kroner i andre kvartal.

Fasiten viste at inntektene havnet på 24,5 milliarder kroner og EBITDA-resultatet på 7,82 milliarder kroner i kvartalet. Dette var altså omtrent som markedet hadde ventet.

Resultat før skatt var ventet å ende på 3,98 millioner kroner i andre kvartal. Her viste rapporten et resultat før skatt på 3,1 millioner kroner. Les om forventningene på forhånd her:

Triller inn i Bangladesh
Det er særlig mobildelen i Norge og selskapet i Bangladesh som leverer sterkt i kvartalet. I Grameenphone har Telenor hentet hjem en halv milliard i inntekter, mens mobildelen dri inn 1,1 milliarder kroner i andre kvartal.

Satsingen i Pakistan går tyngre, med et driftsresultat på minus 54 millioner kroner i kvartalet.

Nå står Telenors plan for India for tur.

- I India bygger vi opp vår virksomhet og forbereder for lansering. Nøkkelavtaler er nå på plass, inkludert GSM-utstyr og utsetting av IT-drift, i tillegg til avtalene om infrastrukturdeling. Vi planlegger å lansere tjenester i fem telekomregioner i fjerde kvartal. En mer detaljert utrullingsplan er hensyntatt i vår oppdatering av utsiktene for 2009," skriver Baksaas i kvartalsrapporten.

Baksaas' planlegger også å gjennomføre kostnadstiltak. Øverst på agendaen her er Sverige, hvor Telenorsjefen vil kutte i antallet ansatte i løpet av andre halvår. Telenor Sverige gikk med et driftsunderskudd på 128 millioner kroner i andre kvartal.

- I Sverige fortsetter vi fokuseringen på effektivitetsforbedringer. I tillegg til tiltak i salgs- og distribusjonskanalene, har det blitt annonsert bemanningsreduksjoner, og disse vil bli gjennomført i andre halvdel av 2009, heter det i kvartalsrapporten.

I India bygger vi opp vår virksomhet og forbereder for lansering. Nøkkelavtaler er nå på plass, inkludert GSM-utstyr og utsetting av IT-drift, i tillegg til avtalene om infrastrukturdeling. Vi planlegger å lansere tjenester i fem telekomregioner i fjerde kvartal. En mer detaljert utrullingsplan er hensyntatt i vår oppdatering av utsiktene for 2009," sier Baksaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag