NA24.no

Baksaas trekker seg fra VimpelComs styre

TREKKER SEG: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas trekker seg fra styret i VimpelCo.
TREKKER SEG: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas trekker seg fra styret i VimpelCo. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Trekker med umiddelbar virkning, opplyser selskapet.

Avgjørelsen om å trekke seg er tatt i samråd med styret i Telenor. Ved å gå ut av VimpelComs styre løser Jon Fredrik Baksaas mulige interessekonflikter som kan oppstå under de rådende forholdene, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Jeg går ut av styret i VimpelCom for å kunne fokusere helt og fullt på å ivareta Telenors interesser som eier. Telenor har nulltoleranse for korrupsjon, og som eier i VimpelCom vil vi støtte den pågående etterforskningen, sier Baksaas.

Ser alvorlig på anklagene

VimpelCom Ltd., hvor Telenor har en minoritetsposisjon på 33 prosent og stemmeandel på 43 prosent, er under etterforskning for forhold knyttet til selskapets inntreden i Usbekistan.

– Styret i Telenor har en grundig og seriøs tilnærming til den pågående etterforskningen i VimpelCom Ltd. Styret har derfor utnevnt en egen komité bestående av styremedlemmer med ansvar for å følge opp utviklingen til selskapet. Ved å gå ut av styret i VimpelCom Ltd., fjernes eventuelle fremtidige interessekonflikter for Telenors konsernsjef, sier Svein Aaser, Styreformann i Telenor ASA.


Telenor opplyser at de ser alvorlig på anklagene og spørsmålene knyttet til korrupsjonen.

– Ikke viktig

Analytiker Espen Torgersen i Carnegie er ikke overrasket over at Telenors konsernsjef trekker seg.

– Når Baksaas gikk inn i styret var litt av begrunnelsen at han skulle bruke tid på noe som er var viktig for styret. Siden den gang har verdien på VimpelCom falt, og selskapet utgjør en mindre del av det som er viktig for Telenor, sier Torgersen til Nettavisen.

Han ønsker ikke kommentere årsaken til at Bakaas nå forlater VimpelCom-styret.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere