Gå til sidens hovedinnhold

Bakteriejakten fortsetter

Denne uka ventes analyseresultatene fra karbonadedeigen som den siste av barna med nyresvikt har spist.

Ved hjelp av en pølsemaker i Oppland har Gilde funnet ut nøyaktig hvilket parti kjøttdeig et av de syke barna har spist av. Det gjelder jenta som ble syk 7. mars og nå er overført Ullevål universitetssykehus.

- Kjøpt hos pølsemaker
- Vi vet at jenta blant annet har fått i seg karbonadedeig, kjøpt hos en pølsemaker i Ringebu. Han kjøper råvarene fra oss, i likhet med veldig mange andre lokale kjøpmenn i dette distriktet. Nå venter vi på analysene, sier direktør Knut Framstad i Gilde til Nationen.

Analyseresultater denne uka
Analyseresultatene ventes å være klare denne uka.

- Mattilsynet sammenstiller nå informasjon fra næringsmiddelvirksomheter som mottar varer fra Gilde, og informasjon fra Gilde for å lage en mest mulig fullstendig liste over hvilke produkter fra anlegget på Rudshøgda som publikum ikke bør spise, skriver Mattilsynet på sine nettsider.

Vanskelig bakteriejakt
Det er Norges veterinærhøgskole og Norsk mat- og miljøanalyse AS som nå forsøker å påvise bakterien i Gildes kjøttdeig merket N103 som er hentet hjemme hos pasientene og i butikkene. Dette er svært vanskelig, ifølge Folkehelseinstituttet.

Det er flere årsaker til dette:

- Det kan være at kjøttdeigen var forurenset med svært få bakterier, og nå flere dager senere, kan bakteriene være døde.

- I tillegg kan det være at bare noen få av kjøttdeigpakkene har vært forurenset. Derfor er det ikke sikkert at bakterien blir funnet i kjøttdeigen.

- Det er også et problem at E.coli 103-bakterier kan likne på andre, ufarlige bakterier, opplyser Folkehelseinstituttet.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken