Bane NOR kutter prisen på dagparkering ved Lysaker stasjon fra 100 til 40 kroner fra og med fredag. De vil også innføre pendlerparkering ved stasjonen så fort de får anledning.

Det skriver Bane NOR i en melding til Nettavisen.

Retretten kommer etter at Nettavisen onsdag omtalte parkeringsplassen, som står tilnærmet tom etter den kraftige prisøkningen i tidligere i år.

Les også: Bane NOR ga pendlerne prissjokk: Nå står parkeringsplassen tom

- Etter at vi innførte dagparkering til kr. 100 per døgn på parkeringsplassen vår ved Lysaker stasjon, har vi erfart at parkeringen blir svært lite brukt. Dette var ikke vår intensjon. Derfor reduserer vi nå prisen til kr. 40 per døgn. Vi håper med dette at parkeringstilbudet vårt blir attraktivt for flere reisende som har behov for å parkere ved stasjonen, sier direktør for stasjoner Knut Ø. Ruud Johansen i Bane NOR Eiendom i meldingen.

Innføringen av pendlerparkering senere i høst betyr at prisen for å parkere ved stasjonen per måned faller fra opp til 2150 kroner til 250 kroner. Parkeringsplassen var imidlertid gratis frem til 1. februar i år, så for pendlerne er det fortsatt blitt betydelig dyrere.

- Ved å innføre pendlerparkering, sørger vi for at en større del av parkeringsplassene ved stasjonen blir reservert for togpendlere innenfor vanlig pendlertid. Parkeringsplassene som avsettes til pendlerparkering, vil i tiden mellom kl. 05 og kl. 17 på hverdager, ikke lenger kunne opptas av andre. På kveldstid og i helgene kan plassene benyttes av alle, gratis, sier Ruud Johansen.

Det er ikke første gang Bane NOR slår retrett. Tidligere i år innførte Bane NOR pendlerparkering ved flere stasjoner etter at de opplevde at nesten ingen brukte parkeringen når man bare hadde dagparkering.

Les også: Innførte svindyr parkering: Når gjør Bane Nor retrett