NA24.no

Bank er butikk

(Foto. DnB Nor)
Sist oppdatert:
Sparebankene gikk med milliardoverskudd i første halvår.

Les NA24 på mobil

Det er 1,1 milliarder kroner høyere enn i første halvår 2005. Resultatet innebærer en avkastning på egenkapitalen på 15,5 prosent etter skatt, står det i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

- Lave tap
- Fortsatt svært lave tap og tilbakeføringer av tidligere tap på utlån bidro betydelig til det gode resultatet, sier administrerende direktør Arne Hyttnes, i Sparebankforeningen.

Konkurransen i markedet er imidlertid sterk, påpeker Hyttnes.

- Det bidrar til press på rentemarginen og lavere netto renteinntekter for bankene. Det kommer kundene til gode, heter det i meldingen.

- Lavt mislighold
Tilbakeføringer og inngått på tidligere tap bidro til at sparebankene samlet hadde en netto inntektsføring av tap på 230 millioner kroner.

- Samtidig er misligholdet lavt. Dette reflekterer den positive utviklingen i norsk økonomi, samtidig som fremtidsutsiktene er gode, sier Arne Hyttnes videre.

Sparebankene, utenom DnB NOR, hadde et resultat etter skatt på 3,2 milliarder kroner i første halvår 2006, en økning på 200 millioner kroner sammenlignet med første halvår 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere