NA24.no

Bank går på tap

Sist oppdatert:
Sparebank går med underskudd i 2008.

Hol Sparebank varsler nå at det gikk på et tap i 2008. Store nedskrivninger gir at 2008 ble betydelige svakere enn i 2007.

NA24 - din næringslivsavis

- En nedskrivning av obligasjonsporteføljen samt av børsnoterte verdipapirer holdt til handelsformål til virkelig verdi i fjerde kvartal har medført et urealisert tap for konsernet, skriver banken i en børsmelding.

Nå legger ikke selskapet skjul på at 2008 blir elendig. Når hele 2008 oppsummeres vil regnskapene vise et negativt resultat og vesentlig svakere enn for 2007.

- Enkelte kunder innen bedriftsmarkedet får utfordringer som følge av den markedssituasjon vi nå opplever. I tillegg til tapsnedskrivninger på enkelte konkrete engasjement medfører dagens usikre økonomiske situasjon en økning i generelle tapsnedskrivninger som enhver bank er pålagt å gjennomføre. De totale tapsnedskrivningene vil derfor øke betydelig sammenlignet med tredje kvartal 2008 og påvirke resultatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere