*Nettavisen* Økonomi.

Bank løfter børs

Stemningen i klar bedring på børsene.

10.03.09 16:06

En forrykende utvikling på børsene i USA sørger for at oppturen på Oslo Børs blir stadig bedre.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Hovedindeksen på Oslo Børs blir løftet 3,51 prosent til 213,45 poeng tirsdag ettermiddag.

Følg utviklingen på Oslo Børs

Bedring for Citi
Bankaksjer har fått mye juling de siste dagene etter at det stadig er spekulasjoner om at bankene vil gå på nye tap. Konsernsjef Vikram Pandit i Citigroup har sendt ut en oppdatering til de ansatte rundt bankens situasjon. Han uttrykker misnøye med aksjekursen og feiltolkninger rundt selskapet. Så langt i 2009 har banken vært lønnsom og har hatt den beste utviklingen siden tredje kvartal 2007.

Uttalelsene er med på å lokke investorene tilbake til aksjemarkedet. Tirsdag peker bankaksjer seg positivt ut i Europa etter denne uttalelsen.

Opptur i Europa
Den tyske indeksen DAX som handles i Frankfurt stiger 1,75 prosent. Svekket industriproduksjon er med på å holde FTSE 100-indeksen i London noe nede, men indeksen er opp 0,96 prosent. I Paris stiger CAC 40 rundt 1,25 prosent.

Les mer: Industriproduksjonen faller i Storbritannia

I Norden peker børsen i Finland seg positivt ut med en oppgang på 3,01 prosent. Det er også god fart i Stockholm som blir løftet 2,05 prosent. København stiger 1,34 prosent.

Driv i olje
- Oljeprisen holder seg tirsdag morgen, prisoppgangen forklares med ny bekymring rundt oljetilbudet etter at en rørledning i Nigeria er angrepet, skriver meglerhuset Orion Securities i sin morgenrapport.

De trekker også frem at OPEC har problemer med å overholde allerede vedtatte kvoter og at det kan gå mot nye kutt. Meglerhuset viser også til at Saudi-Arabia nok en gang reduserer leveringene til kunder i Asia.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på et fat med nordsjøolje med levering i april omsatt for 44,98 dollar. Det er en oppgang på snaut 2 prosent.

Tungvekterne drar lasset
Oljekjempen StatoilHydro er ned 0,17 prosent til 118,50 kroner, men de øvrige tungvekterne viser langt bedre utvikling.

DnB Nor stiger 6,05 prosent til 22,80 kroner etter at banksektoren har fått en stigning på uttalelsene fra Citigroup. Storebrand stiger 3,50 prosent til 19,20 kroner.

Solenergiselskapet REC stiger 4,90 prosent til 45,05 kroner. Energikjempen E.ON benekter at de er interessert i å kjøpe REC-eier Q-Cells, og sier at ryktene ikke stemmer med virkeligheten. Likevel er de klare til å satse mer på solenergi i tiden fremover. De mener at energiformen er blitt langt mer attraktiv.

Les mer: Avviser interesse for REC-eier

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag