NA24.no

Bank Norwegian: Slutter med bonus-opptjening via Vipps


De mest ivrige bonussankerne hos Bank Norwegian har overført penger frem og tilbake for å tjene bonuspoeng raskt, enkelt og gratis.
De mest ivrige bonussankerne hos Bank Norwegian har overført penger frem og tilbake for å tjene bonuspoeng raskt, enkelt og gratis. Foto: Montasje/Nettavisen.
Sist oppdatert:
Bank Norwegian avvikler muligheten til å tjene CashPoints via Vipps.

Bank Norwegian sendte torsdag ut en e-post til sine brukere, og for de mest hardbarka flybonusjegerne kom denne med en dårlig nyhet, opplyser forbrukerportalen Dinero i en pressemelding.

Fra 9. februar kan du ikke lenger tjene Norwegians egne flybonuspoeng ved bruk av kredittkortet i betalings- og overføringstjenester som Vipps.

– Frem til nå har det vært mulig å tjene CashPoints på enkelte nye tjenester som i praksis er overføringer av penger, som for eksempel Vipps, heter det i e-posten fra banken.

1.167. 000 kunder

Med kredittkortet Bank Norwegian Visa gjøres én prosent av de fleste kjøp om til CashPoints, som er flyselskapet Norwegians egne bonuspoeng. Har du poeng tilsvarende prisen på en flybillett, kan du i praksis bruke CashPoints til å kjøpe billetten.

Bank Norwegian hadde ved utgangen av 3. kvartal 2017 en kundemasse på 1.167. 000 kunder, fordelt på 843.900 kredittkortkunder, 164.200 lånekunder og 158.900 innskuddskunder.

Rask opptjening av bonuspoeng

Bank Norwegian har ikke kommunisert muligheten til å tjene bonuspoeng ved å registrere kredittkortet sitt i Vipps, men de mest ivrige bonussankerne har nok visst om muligheten og overført penger frem og tilbake rett og slett for å tjene bonuspoeng raskt, enkelt og gratis.

Overfor Dinero.no sier produktansvarlig i Bank Norwegian, Torstein Røed at denne avviklingen er basert på en totalvurdering.

– Da de nye betalingstjenestene kom, ønsket vi kunnskap om hvordan disse ble brukt. På det tidspunktet var det også små volumer. Etter hvert som volumet har økt har vi måtte ta stilling til om det skal være opptjening på denne type tjenester. Vi har konkludert med at det ikke bør være det.

- En liten gruppe har sendt penger frem og tilbake

Inntil nå har Vipps-brukere kunnet overføre 5000 kroner av gangen gebyrfritt. Med et Bank Norwegian-kredittkort registrert i appen, kunne man overføre 5000 kroner frem og tilbake til hverandre og tjene 50 CashPoints hver gang. I løpet av ti overføringer har man i prinsippet tjent nok til en London-billett – helt gratis.

Noen har åpenbart utnyttet dette smutthullet:

– Vi har ikke opplevd tap eller misbruk av tjenesten, men det er klart at en liten gruppe kunder har benyttet muligheten til å sende penger frem og tilbake til hverandre etter at grensene for gebyrfri Vippsing ble fjernet. En slik bruk er verken vi eller Vipps tjent med, sier Røed til Dinero.no.

Torstein Røed, produktansvarlig i Norwegian, kan ikke gå ut med konkrete tall på antall mennesker som har utnyttet smutthullet.

- Vipps står for en liten andel av omsetningen på kort, men den har vært økende gjennom 2017. Det meste av omsetningen er vanlig vennebetaling, og i økende grad også varekjøp. Så har noen kunder hatt unaturlig høy bruk. I seg selv har det ikke utgjort et problem, vi har i utgangspunktet ikke opptjening på pengeoverføringer. Det er ikke noe poeng for oss å ha det på Vipps eller tilsvarende tjenester, sier Røed til Nettavisen.

Også Payr mister bonusmulighetene

Gjennom appen Payr kan brukere betale regningene sine med kredittkort. På denne måten har brukere hatt mulighet til å tjene bonuspoeng også ved regningsbetaling. Når Bank Norwegian nå avvikler denne muligheten, er det ikke bare Vipps som blir rammet. Også Payrs kunder påvirkes.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere