NA24.no

Bank støtter tedyrkere

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
DnB Nor spytter inn to millioner for å få dem opp på velferdsstigen.

Finanskonsernet har vært generalsponsor for bistandsorganisasjonen Plan siden starten i Norge. Nå går de også inn i et av Plans mikrofinans-prosjekt på Sri Lanka.

NA24 - din næringslivsavis

Mikrofinans
– Gjennom et samarbeid på mikrofinans kan vi tilføre hverandre kompetanse. Mikrofinans ligger opp mot vårt forretningsområde, og er et naturlig område for oss å bidra på, sier kommunikasjonsdirektør i DnB NOR, Eivind Grønstad, i en pressemelding.

Han legger vekt på at dette humanitære engasjementet er noe som kan gi banken verdifull bakgrunn for å forstå hvordan mikrofinans fungerer i felt.

Lån til te-bønder
Avtalen som ble underskrevet i dag gir Plan Norge en million kroner i året til mikrofinansprosjektet i de neste to årene. Midlene går til et prosjekt i byen Kandy på Sri Lanka. Målgruppen er fattige tamilske te-bønder og singalesiske bønder i landsbyen utenfor te-plantasjene. Lokalbefolkningen her ligger syv prosent under fattigdomsnivået ellers i landet, og målet er å heve dem vesentlig fra dette nivået over tid.

– Denne avtalen er en god og viktig dreining av det gode og langvarige samarbeidet vi har hatt med Plan Norge, fortsetter Grønstad.

Plan har drevet mikrofinansprosjekter verden over siden 1994.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere