*Nettavisen* Økonomi.

Bankansatt sendte epost til toppsjefen og ba om 60.000 i lønnsøkning for alle

En ansatt i den amerikanske storbanken Wells Fargo sendte epost, med kopi til 263.000 kolleger, til administrerende direktør John Stumpf (bildet) der han ba om en lønnsøkning på 10.000 dollar.

En ansatt i den amerikanske storbanken Wells Fargo sendte epost, med kopi til 263.000 kolleger, til administrerende direktør John Stumpf (bildet) der han ba om en lønnsøkning på 10.000 dollar. Foto: Alex Wong (Afp)

11.10.14 00:20

En bankansatt i den amerikanske storbanken Wells Fargo gjorde det de færreste andre ansatte ville gjort - i hvilket som helst selskap - å sende epost til toppsjefen og be om en lønnsøkning - en saftig lønnsøkning óg.

Det var nettopp det 30 år gamle Tyrel Oates gjorde for seg selv, og sine rundt 263.500 kolleger, som han la til som kopi. I eposten ber han administrerende direktør John Stumpf om en lønnsøkning på 10.000 dollar - vel 60.000 norske kroner, skriver Charlotte Observer.

I eposten oppfordrer Oates, som har vært ansatt i syv år, banken om å gå fram som et eksempel for å redusere inntektsforskjellene i USA ved å dele ut mer av overskuddet til de ansatte. Oates påpeker at direktøren selv tok ut 19 millioner dollar fra selskapet i 2013.

- Mitt forslag er å ta ut tre milliarder dollar, bare en liten brøkdel av det Wells Fargo tjener årlig, og øke de ansattes lønn med 10.000 dollar. Dette tilsvarer en økning på 4,71 dollar i timen. Tenk så positiv publisitet det ville fått, i en tid med stor forbrukerskepsis mot banker, skriver Oates, som er jobber i en av bankens filialer i Oregon.

Oates forteller til Charlotte Observer at da han startet i banken for syv år siden, tjente han 13 dollar i timen. I dag tjener han bare to dollar mer.

Oates forteller tirsdag denne uken at han fortsatt er ansatt i selskapet, og at han ikke angrer på eposten han sendte. Han fikk i etterkant mange takkemeldinger fra kolleger.

- Jeg bekymrer meg ikke for å miste jobben, sier Oates til Charlotte Observer.

Og svaret fra administrerende direktør John Stumpf? Nei, den uteblir foreløpig.

Selv om toppsjefene ennå ikke har svart, skriver en talsperson, Tom Unger, i en epost til oregonlive.com at «selskapet tilbyr konkurransedyktig lønn, ytelser og utviklingsmuligheter» og at selskapet «verdsetter og støtter sine medarbeidere».Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.