NA24.no

DnB Nor
DnB Nor Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Bankansatt tappet kontoer for millioner

Sist oppdatert:
Nå har mannen tilstått hele forholdet.

Ifølge Trønder-avisa har en bankansatt i storbanken DnB Nor underslått kontoer for millioner. Det var mannen selv som gikk til politiet for å lette sin dårlige samvittighet.

I alt skal det dreie seg om bedrageri og underslag av om lag 5,5 millioner kroner. Ifølge siktelsen gjennomførte mannen tre grovt bedragerier på til sammen 2,3 millioner kroner og ni underslag på totalt 3,2 millioner kroner. I tillegg forfalsket han lånedokumenter ved bedrageriene – og manipulerte kontoutskrifter til kunder for å skjule underslagene.

- Det har vært såkalte rullerende underslag. Det betyr at det gjøres nye underslag på en konto for å dekke over manglende midler på en annen konto, sier politiadvokat Amund Sand i Nord-Trøndelag til Trønder-avisa. Han legger til at mannen skal ha sagt at i avhør at det skal være økonomiske problemer som har vært årsaken til underslagene.

Tilståelsen skapte sjokkbølger i DnB Nor. Internrevisjonen snudde alle steiner etter mannen for en tiårsperiode

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere