*Nettavisen* Økonomi.

Banken ville ha ei krone i gebyr, men Odd nektet

Odd Sandvik vant mot Totens sparebank. Foto: Brynjar Eidstuen (, Oppland Arbeiderblad)

Småkroner, men en prinsippsak, mener Odd Sandvik. Han vant fram mot Totens Sparebank.

(oa.no) Sandvik lånte 850.000 kroner da han kjøpte et hus ved Odnesvegen i Hunndalen for tre år siden.

Han fikk etter hvert et gebyr på ei krone hver måned da Totens Sparebank flyttet lånet hans fra banken til Eika Boligkreditt AS. Sistnevnte inngår i Eika Gruppen hvor Totens Sparebank er en av de største sparebankeierne.

Fra Totens til Eika

Odd Sandvik flyttet for flere år siden lønnskontoen fra Toten-banken til Skandiabanken. Hver måned overførte han 4213,44 kroner fra lønnskontoen for å betale husavdrag. Men så flyttet Totens Sparebank det godt sikrede lånet til Eika boligkreditt. Da ble avdraget overført fra Toten til Eika boligkreditt via avtalegiro. Da Sandvik ikke er totalkunde ble han belastet ei krone per overføring.

– Det fant jeg meg ikke i. Jeg betalte inn månedsavdraget på krona. Da ble bankkontoen stående i minus med ei krone. Da fikk jeg også purring fra Eika boligkreditt fordi det ikke var nok penger på kontoen i sparebanken til å dekke avdrag, sier Sandvik til oa.no.

Ga seg ikke

Bankkunden klaget over å bli belastet med gebyr på ei krone hver måned. Han hadde jo ikke bedt om å få lånet overført fra Totens Sparebank til Eika boligkreditt.

– Det ble brevskriving, telefoner og mye styr for i utgangspunktet en fillesak. Det dreide seg om bare noen kronestykker. Men for meg er det prinsippet som gjelder.

Odd Sandvik sier det ikke sto noe om gebyr for avtalegiro i låneavtalen han inngikk. Dessuten lurer han på om mange andre kan ha opplevd det samme.

– Nå er jeg fornøyd. Banken har tilbakebetalt meg ni kroner i tidligere innbetalt gebyr. Jeg slipper også gebyr på kommende avdrag.

Endrer praksis

Stig H. Blikseth, banksjef stab i Totens Sparebank, sier kunden trolig ikke har fått god nok informasjon.

– Vi endrer praksis og vil heretter informere om ei krone-gebyret ved huslån for dem som ikke er totalkunder. Det er bare en håndfull kunder vi har på den måten.

Blikseth sier kunden nå vurderes som totalkunde på brukskontoen, og unngår gebyr.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.